miercuri, 24 martie 2010

Florin Piersic - omul care nu s-a irosit

   Ieri am fost la un frumos spectacol, dedicat marelui om Florin Piersic, pentru implinirea a 50 de ani de activitate artistica (52 dupa spusele aniversatului :)), spectacol care si-a meritat si ultimul banut, zic eu (desigur unii o sa ma contrazica, dar traim intr-o tara libera...). Insa, iaca si acolo, desi am mers sa uit de mizeria cotidiana, a aparut un reprezentant al  Misterului Culturii din tarisoara noastra draga. Un anume secretar de stat, cu rang de ministru. Prilej cu care, a tinut un penibilo-jenant laudatio, supunandu-i indragitului actor, foarte viu de altfel, ca "face parte din patrimoniu'..." Mare e gradina Domnului!!! Altfel, in pofida unor aspecte care mi-au creat un usor disconfort, am vazut un spectacol de exceptie.
   Va spun toate aceste lucruri deoarece, spre marea mea rusine, nu am mai vazut un spectacol (in afara celor umane, cotidiene, de care am fugit toata viata si datorita carora sunt singura si astazi) de peste un deceniu, insa ieri am avut prilejul sa-mi dau seama cate lucruri frumoase am pierdut. Nu mai stati in casa, mergeti si vedeti tot ce puteti vedea, bucurati-va... viata e scurta! Stiti zicala care spune ca "viata e ca scara de la cotetul de gaini... scurta si plina de rahat! :) Oferiti-va singuri momente frumoase, nimeni nu o va face in locul vostru.






2 comentarii:

  1. Intr-adevar Florin Piersic nu s-a irosit ci, as putea zice mai degraba ca, timpul trecut prin el s-a irosit.....
    Un om plin de talent, care a trait frumos si continua sa administreze cu folos, fiecare clipa din ce i-a mai ramas de trait.
    Toata admiratia pentru el!
    O seara frumoasa si plina de pacea lui Dumnezeu sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Elena,
    mai intai iti multumesc pentru semnul de trecere si urare. Te citesc si eu pe tine si imi place ceea ce scrii. Cat despre Florin Piersic, ai mare dreptate, a trait frumos si continua sa o faca, deoarece stie sa se daruiasca, iar eu cred ca e o arta sa stii cand, cum si cat sa o faci.
    Iti doresc o zi superba!

    RăspundețiȘtergere